
Question 12.
Answer:Cytochromes are proteins which contains Heme(Iron) as a cofactor.It facilitates the movement of electrons in different types of metabolic processes.It contains iron containing porphyrin.
Question 13.
Answer:ATP Synthase forms a complex which helps to synthesize ATP from ADP which uses proton potential gradient from the electron transport chain.
Question 14.During chemiosmosis,movement of electrons across the semipermeable membrane takes place where hydrogen ions are pumped down and electro chemical gradient is produced,here free energy is released to form ATP.Further the ATP is produced with the help of chemiosmosis which is known as Oxidative phosphorylation,
Question 15:
Answer:Cellular Respiration is an exergonic process,since energy is released in this process.The Delta G would be a Negative number
Question 16:
Answer:Catabolism is a metabolic process in which large molecules are broke down in to smaller molecules.these smaller molecules are oxidized to release energy or used in further processes.
Question 17:
Answer: Fat is considerted as a more efficient energy source compared to protein because it produce double the times energy compared to protein,excess of carbohydrates,protein is stored as fat in the body which stores energy in reserve.
Question 18:
Answer:Anabolism is a process in which larger molecules are synthesized from smaller units of molecules,here energy is utilized produced from the catabolic process to produce bigger molecules,so it is anEndergonic process.
Question 19:
Answer:Chloroplast and Mitochondria are found in plant cells,bot in animal cell only mitochondria is present.Both produces energy required for the cells to live and function.
Question 20.
Answer:Sun to plants to produce carbohydrates to mitochondria to produce Energy.
IL be the parts of the mit 12. What is a cytochrome protein? 13. What does...
9 ) When viewed with an electron microscope, what gives the rough Endoplasmic Reticulum its rough appearance? A) The nucleus B) Mitochondria C) Nucleosomes D) Ribosomes E)sugars 10 ) Which statement below describes the function of smooth endoplasmic reticulum? A) Packing and sorting of newly synthesized macromolecules B) Protein Synthesis C) Cellular Respiration D) Detoxification and hydrolysis of polysaccharide E) Photosynthesis 11 ) If a cell is in a hypotonic environment that means…….. Protein synthesis The solute concentration inside...
1. According to the paper, what does lactate dehydrogenase
(LDH) do and what does it allow to happen within the myofiber? (5
points)
2. According to the paper, what is the major disadvantage of
relying on glycolysis during high-intensity exercise? (5
points)
3. Using Figure 1 in the paper, briefly describe the different
sources of ATP production at 50% versus 90% AND explain whether you
believe this depiction of ATP production applies to a Type IIX
myofiber in a human....